Информација за социјален настан на интернет

Чигасаки е град домаќин на екипата на Македонија🇲🇰 на Олимписките игри во Токио. Ајде да разговараме со луѓето во Чигасаки на Зум!

Chigasaki City is the Host Town to Team Macedonia🇲🇰 in the Tokyo Olympic Games. Let’s talk with people in Chigasaki over Zoom!

 

Распоред / Schedule: Friday, 23 July

Скопје време/ Skopje Time: 13:00-16:00

Токио време / Tokyo Time: 20:00-23:00

Локација / Location: Настан на Зум / Online event with Zoom

Цена / Fee: Бесплатно / Free

Начин на апликација / Application:

Испратете ни меил на  @gmail.com и ќе ви испратиме е-пошта за покана. Внесете ги следниве информации по пошта. (Во случај ако не ја добиете нашата е-пошта за покана, проверете ја папката за несакана пошта (spam mail) доколку е испратена таму по грешка.)

  1. Вашето име
  2. Вашата адреса за е-пошта
  3. Ваши идеи и теми за кои сакате да разговарате за време на настанот.

Text us to  @gmail.com and we will send you an invitation mail. Please include following information in the mail. (If you did not receive our invitation mail, please check your junk/spam mail folder just in case it has been sent there by mistake.)

  1. Your name
  2. Your email address
  3. Your ideas and topics to talk about during the event.

Организиран од страна / Hosted by: Меѓународно здружение на Чигасаки / International Association of Chigasaki

Поддржан од / Supported by:

 Амбасада на Република Северна Македонија во Јапонија/ Embassy of the Republic of North Macedonia🇲🇰 in Japan

Здружение за македонско-јапонско пријателство / 🇯🇵JP-MK🇲🇰 Friendship Association

 

Настанот ќе се одржи на Зум за време на церемонијата на отворање на Олимписките игри којашто ќе ја гледаме заедно. Кога ќе се појават македонските и јапонските спортисти, ќе навиваме за нив и ќе испратиме позитивни пораки. Заедно ќе разговараме и учиме за нашите две земји и за уште многу други работи за време на настанот.

Имаме три двојазични emcees, на македонски и на јапонски јазик. Затоа, не грижете се, бидејќи превод ќе биде достапен. Во текот на настанот може да влезете и да излезете во секое време. Ајде заедно да се забавуваме во домашна атмосфера, со по некој пијалок и закуски. Придружете ни се!

The event will be held on Zoom during the Olympics Opening Ceremony. Turn your TV on and view the ceremony during the event. When Macedonian athletes🇲🇰 and Japanese athletes🇯🇵 appear on TV, we send cheers each other. We also talk and learn about each country, and many other things during the event.

We have 3 bilingual emcees, two are Macedonians and other is Japanese. So don’t worry about language. Absolutely you can freely share in this event.

You can step in and out anytime. It’s an online event, so just relax (maybe with some drinks and snacks), and have fun!

#茅ヶ崎 #国際交流 #マケドニア #ホストタウン #東京2020 #オンラインイベント #無料 #Chigasaki #IAC #Macedonia #HostTown #Tokyo2020 #OnlineEvent #free #СоцијаленНастанНаИнтернет
#македонија #Чигасаки #ГрадДомаќин #Олимпискитеигри2020ГодинаВоТокио #Бесплатно