Чигасаки е град домаќин на екипата на Македонија🇲🇰 на Олимписките игри во Токио. Ајде да разговараме со луѓето во Чигасаки на Зум!

茅ヶ崎市がオリンピックでホストタウンに登録された北マケドニア共和国🇲🇰の人々と、Zoomで交流しませんか!

 

Распоред /日程: Friday, 23 July / 7月23日(金・祝)

Скопје време / スコピエ: 13:00-16:00

日本時間 / Токио време: 20:00-23:00

Локација / 場所: Настан на Зум / Zoomによるオンライン・イベント

Цена / 参加費: Бесплатно / 無料

Начин на апликација / 応募方法:

Испратете ни меил на @gmail.com и ќе ви испратиме е-пошта за покана. Внесете ги следниве информации по пошта. (Во случај ако не ја добиете нашата е-пошта за покана, проверете ја папката за несакана пошта (spam mail) доколку е испратена таму по грешка.)

  1. Вашето име
  2. Вашата адреса за е-пошта
  3. Ваши идеи и теми за кои сакате да разговарате за време на настанот.

以下の情報を書いて、メールください。招待メールをお送りします。(招待メールが迷惑メールに振り分けられる可能性がありますので、迷惑メールのフォルダも確認してください)

  1. お名前
  2. メールアドレス
  3. イベントでマケドニアの人々に聞いてみたいこと、話したいトピックス等

Организиран од страна / 主催:

Меѓународно здружение на Чигасаки / 茅ケ崎市国際交流協会

Поддржан од / 後援:

Амбасада на Република Северна Македонија во Јапонија / 駐日北マケドニア共和国大使館🇲🇰

Здружение за македонско-јапонско пријателство / 日本マケドニア友好協会🇯🇵🇲🇰

 

Настанот ќе се одржи на Зум за време на церемонијата на отворање на Олимписките игри којашто ќе ја гледаме заедно. Кога ќе се појават македонските🇲🇰 и јапонските🇯🇵 спортисти, ќе навиваме за нив и ќе испратиме позитивни пораки. Заедно ќе разговараме и учиме за нашите две земји и за уште многу други работи за време на настанот.

Имаме три двојазични emcees, на македонски🇲🇰 и на јапонски🇯🇵 🇬🇧јазик. Затоа, не грижете се, бидејќи превод ќе биде достапен. Во текот на настанот може да влезете и да излезете во секое време. Ајде заедно да се забавуваме во домашна атмосфера, со по некој пијалок и закуски. Придружете ни се!

オリンピックの開会式が開催されている時間帯に、北マケドニア共和国の人達とZoomを利用して交流します。参加される方は、ご自宅のテレビで開会式の番組を見ながら、入場行進でマケドニア🇲🇰や日本🇯🇵の選手が出てきたら、お互いに声援を送りましょう。また、お互いの国について質問したり、教えあったりしながら盛り上がりましょう。

日本語🇯🇵、マケドニア語🇲🇰、及び英語🇬🇧などを話せる司会者3名で進行しますので、言葉を心配することなく お楽しみいただけます。

なお、途中参加、退場も自由です。オンライン・イベントなので、おうちで くつろぎながら、お酒を飲んだりしながら参加できます。4年に一度のイベントを、テレビを見ながら一緒に楽しみましょう!

#茅ヶ崎 #国際交流 #マケドニア #ホストタウン #東京2020 #オンラインイベント #無料 #Chigasaki #IAC #Macedonia #HostTown #Tokyo2020 #OnlineEvent #free #СоцијаленНастанНаИнтернет
#македонија #Чигасаки #ГрадДомаќин #Олимпискитеигри2020ГодинаВоТокио #Бесплатно